17:17, 26 вересня 2021 р.
5 незабутніх осінніх страв з сезонних продуктів
Осінь - це сезон багатий на сезонні овочі та фрукти. Пропонуємо декілька рецептів, які можна приготувати вже з наступного тижня.
Найпопулярнішими продуктами осені, звичайно, вважають гарбуз, яблука, буряк, морква, гриби та капуста.
Пропонуємо вам 5 незабутніх і цікавих осінніх страв з сезонних продуктів.
Картопляні тарталетки з грибами
Ці корзинки з картопляного тіста будуть смакувати до першої страви, і як самостійна закуска до святкового столу чи на обід.
Інгредієнти:
- картопля – 6 шт.
- яйце – 1 шт.
- масло – 50 г
- шампіньйони – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- борошно – 3-5 ст.л.
- сир твердий – 100 г
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування тарталеток з картоплі з грибами та сиром в духовці:
- Відварюємо картоплю до готовності, додаємо масло, робимо п’юре, охолоджуємо.
- Цибулю та гриби дрібно нарізаємо, обсмажуємо, додаємо сіль та перець. Тушкуємо, поки рідина не випарується.
- До картоплі додаємо яйце та борошно, замішуємо тісто.
- Форму для запікання тарталеток змащуємо маслом, викладаємо тісто по дну та стінках. В середину викладаємо грибну начинку і ставимо запікати при температурі 180º на 30 хв.
- За кілька хвилин до готовності, притрушуємо тарталетки тертим сиром.
Гарбузовий крем-суп із білими грибами
Поєднання гарбуза і грибів, особливо в супі, не є традиційним, однак, це ідеально підходить для осіннього обіднього столу.
Інгрідієнти:
- Цибуля 1 шт.
- Гарбуз 800 г
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Курячий бульон – по необхідності
- Кмин за смаком
- Білі гриби свіжі 150 г
- Пармезан 50 г
- Масло вершкове 1 ч. л.
- Сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- Очистити і нарізати цибулю, потім обсмажити її в глибокій сковороді з оливковою олією. Тим часом, очистити гарбуз, видалити насіння і нарізати кубиками.
- Додати гарбуз в сковороду і злегка обсмажити до золотистої скоринки. Коли кубики підрум’яняться, залити їх курячим бульйоном так, щоб він повністю закрити гарбуз.
- Варити під кришкою близько 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. У цей час вимити і нарізати гриби пластинками, далі обсмажити їх в невеликій сковороді з оливковою олією на сильному вогні до коричневого кольору. Додати вершкове масло і смажити ще 2 хвилини, помішуючи.
- Подрібнити гарбузовий суп у блендері, додавши при необхідності ще трохи бульйону. Посолити, поперчити і додати за смаком кмин. Подавати зі смаженими грибами і нарізаним пармезаном.
Запіканка з морквою та сиром
Інгредієнти:
- 4 морквини,
- 1 скл. кисломолочного сиру,
- 3 ст. ложки вершкового масла,
- 0,5 скл. манки,
- 1,5 скл. молока,
- 4 яйця,
- 4 ст. ложки мелених сухарів,
- 4 ст. ложки сметани,
- цукор,
- сіль.
Спосіб приготування:
1. Моркву помити, почистити, перекрутити через м’ясорубку, додавши трішки води.
2. Зварити густу манку на молоці. Додати цукор, масло, жовтки, сіль, змішати з перекрученою на м’ясорубці морквою.
3. Збити білки, додати до моркви.
4. Викласти на змащене жиром і посипане сухарями деко, поставити в розігріту духовку.
5. Запікати до готовності. Подавати зі сметаною.
Французький цибульний суп
Інгрідієнти:
- 1 кг цибулі,
- 1 л бульйону (краще яловичого),
- 250 г картоплі,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- 200 г твердого сиру,
- 300 г вершків,
- сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
- черствий батон або багет,
- лавровий лист,
- чорний перець,
- тим’ян.
Спосіб приготування:
1. Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини (!) пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику.
2. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном. Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець.
3. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції.
4. В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба.
Якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром. В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.
Яблучний пиріг з карамеллю
Інгрідієнти:
- 300 г листкового дріжджового тіста
- 3-4 кислих яблук
- 100 г + 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. вершкового масла
- 10 г кориці
- 0, 5 лимона
Спосіб приготування:
1. Очистіть яблука і видаліть серцевини.
2. Наріжте їх дольками і збризніть лимонним соком.
3, Додайте 1 ст. л. цукру і корицю. Добре перемішайте.
4. Приготуйте карамель. Перекладіть в сковороду 100 г цукру, 1 ст. л. вершкового масла і розігрійте на сильному вогні. Постійно помішуйте лопаткою.
5. Потім викладіть дольки яблук в сковороду по колу і продовжуйте гріти на вогні близько 15 хвилин.
6. З листкового тіста зробіть коло, трішки більше, ніж сковорода з карамеллю і яблуками.
7. Потім помістіть цей круг поверх яблук, а краї підіткніть під яблука. Зробіть кілька проколів на поверхні тіста і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на пів години.
8. Готово!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:05
Вчора
16:10
Вчора
15:00
Вчора
14:20
Вчора
13:12
Вчора
Спецтема
Оголошення
00:00, 20 грудня 2024 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
live comments feed...
Коментарі