
СТАТТІ
19:03, 9 квітня
Простий рецепт паски, яка вдається завжди
СТАТТІ

Фото згенеровано ШІ
Шукаєте простий рецепт паски, яка вдасться навіть з першої спроби? Ми підготували для вас перевірений часом рецепт, який не підведе жодну господиню.
Великдень – це особливе свято, коли хочеться потішити рідних смачною випічкою, і цей простий рецепт паски стане вашим надійним помічником.
На відміну від складних варіантів, цей рецепт не потребує особливих навичок чи незвичайних інгредієнтів. Тут все просто, зрозуміло і, головне, працює завжди! Давайте разом приготуємо ароматну, пухку і неймовірно смачну паску, яка стане справжньою прикрасою вашого великоднього столу.
Що потрібно для простого рецепту паски
- 250 мл молока (теплого)
- 25 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих)
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 100 г масла
- 600 г борошна
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100 г родзинок
- дрібка солі
Як приготувати паску
- Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Додайте ложку цукру і дві ложки борошна. Залиште на 15 хвилин у теплі, щоб з'явилась пінка.
- Збийте яйця з цукром. Додайте опару, розтоплене масло і сіль. Засипайте потроху борошно і замісіть м'яке тісто.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на годину-півтори. Воно має вирости вдвічі-втричі.
- Запарте родзинки окропом, обсушіть, обваляйте в борошні і додайте в тісто.
- Викладіть тісто у змащені маслом форми, заповнюючи їх на третину. Залиште ще на півгодини, щоб підросло.
- Розігрійте духовку до 180°C і печіть паски 30-40 хвилин. Перевірте готовність паличкою – вона має вийти сухою.
- Коли паски охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю або посипте цукровою пудрою.
Скільки пасок виходить
З цього рецепту виходить:
- 2 середні паски (у формах діаметром 12-14 см)
- або 1 велика паска (у формі діаметром 18-20 см) і 1 маленька (у формі діаметром 10 см)
- або 4-5 маленьких пасочок (у формах діаметром 8-10 см)
За бажанням рецепт можна подвоїти, якщо потрібно більше пасок для родини чи гостей.
Як зробити глазур для паски
Гарна глазур – це завершальний штрих, який робить паску по-справжньому святковою. Пропонуємо вам кілька простих рецептів глазурі для паски, які легко приготувати вдома.
Білкова глазур для пасок
Інгредієнти:
- 1 білок
- 150-200 г цукрової пудри (просіяної)
- Кілька крапель лимонного соку
Приготування:
Білок збийте міксером до пишної піни.
Поступово, по ложці, додавайте просіяну цукрову пудру, продовжуючи збивати.
Додайте кілька крапель лимонного соку – це зробить глазур більш стійкою і білосніжною.
Збивайте до тих пір, поки глазур не стане густою і глянцевою, а при підніманні вінчика міксера утворюватиме стійкий пік.
Наносьте на повністю охолоджену паску.
Глазур для паски з цукрової пудри
Інгредієнти:
200 г цукрової пудри
2-3 ст. л. гарячої води, молока або лимонного соку
За бажанням: ванільний цукор, харчові барвники
Приготування:
Просійте цукрову пудру в миску.
Поступово додавайте гарячу воду, молоко або лимонний сік, постійно помішуючи.
Додавайте рідину потроху, щоб контролювати густину глазурі – вона має повільно стікати з ложки.
За бажанням додайте ванільний цукор або харчові барвники.
Нанесіть на охолоджену паску.
Як зробити глазур для паски зі згущеного молока
Інгредієнти:
- 3-4 ст. л. згущеного молока
- 2 ст. л. сухого молока
- 100-150 г цукрової пудри
- 1 ч. л. лимонного соку
Приготування:
Змішайте згущене молоко з сухим молоком до однорідності.
Поступово додавайте просіяну цукрову пудру, постійно перемішуючи.
Додайте лимонний сік для аромату і блиску.
Якщо глазур вийшла рідкою, додайте ще цукрової пудри; якщо густою – трохи теплої води.
Нанесіть на паску, коли вона повністю охолоне.
Корисні поради для простого рецепту паски, яка вдається завжди
Настрій і атмосфера важливі для простого рецепту паски. Готуйте з любов'ю і радістю, без поспіху. Виділіть на приготування цілий день, особливо якщо робите паску вперше. Уникайте протягів у кухні, бо паска любить спокій і тепло.
Якість продуктів – запорука успіху простого рецепту паски. Перевірте свіжість дріжджів перед використанням. Просійте борошно, щоб наситити його киснем. Використовуйте яйця кімнатної температури, вони краще зіб'ються з цукром. Масло беріть тільки свіже і якісне.
Техніка приготування має значення. Місіть тісто руками щонайменше 15-20 хвилин для досягнення еластичності. Дайте тісту піднятися повністю, не економте на часі. Заповнюйте форми тістом лише на третину об'єму, щоб паска мала простір для росту.
Правильне випікання – завершальний етап простого рецепту паски. Розігрійте духовку заздалегідь. Не відчиняйте її перші 20 хвилин випікання, щоб паска не осіла. Використовуйте дерев'яну шпажку для перевірки готовності.
Зберігання і подача паски. Дайте пасці повністю охолонути перед оздобленням. Загорніть її в чистий рушник для збереження свіжості. Подавайте нарізаною на шматочки, з чаєм або кавою.
Слідуючи цьому простому рецепту паски та корисним порадам, ви обов'язково потішите своїх близьких смачною великодньою випічкою. Ваша паска вдасться навіть з першої спроби і стане справжньою родинною традицією!
Якщо вам сподобалася ця стаття, підтримайте автора!
Ваш донат — це спосіб сказати "дякую" за якісний контент. Навіть невеликий внесок допоможе нам створювати ще більше корисних матеріалів. Підтримайте незалежну журналістику!
Зробити донат: https://base.monobank.ua/k3zNQFx5PN8JK#donate
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:16
Вчора
18:43
Вчора
15:05
Вчора
14:13
Вчора
14:01
Вчора
12:25
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
19:40, 22 квітня
19:40, 22 квітня
19:40, 22 квітня
19:40, 22 квітня
19:40, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі