• Головна
  • Італійська паста та деякі цікаві факти про неї
Реклама
08:08, 8 липня

Італійська паста та деякі цікаві факти про неї

Реклама

Досить складно на практиці знайти людину, яка б не полюбляла макарони та в особливості смачно приготовану пасту. Але більшість з нас не знає, що такий продукт, як паста, має досить велику кількість різноманітних цікавих фактів про себе та корисних властивостей для людського організму. При бажанні насолодитися смачними стравами із Італії, реалізувати цей процес можна тут в нашому ресторані італійсько-грузинської кухні, де кожного буде очікувати широкий асортимент продукції по доступній вартості та з вишуканим смаком.

Цікаві факти про італійську пасту

Для тих, хто полюбляє такий продукт харчування, як паста, варто звернути увагу на те, що вона має досить велику кількість цікавих фактів про себе. Серед них можна виділити наступні:

  • виступає гарним помічником при стресі;
  • досить гарна дієтична страва;
  • велика кількість вуглеводів та низький глікемічний індекс;
  • активні згадування у різних напрямках мистецтва.

Саме перерахована вище кількість переваг каже про те, що паста належить до категорії досить популярних страв, які з року в рік користуються великим попитом.

Особливості цікавих фактів про пасту

У складі пасти знаходиться досить велика кількість вітамінів групи В, які сприяють тому, що нервова система людини починає нормально функціонувати та допомагає справитися з головним болем. Окремо у складі є вітамін Е, який виступає гарним антиоксидантом. Він попереджує процеси старіння організму, що пов’язано з активним впливом вільних радикалів. У складі пасти також є така важлива амінокислота, як триптофан, яка допомагає лікувати певні форми депресії та позитивно впливати на якість сну. Додатково варто пам’ятати про те, що саме у складі пасти знаходиться досить велика кількість вуглеводів, які можуть впливати на такий гормон, як серотонін. При цьому сам серотонін виступає в якості нейромедіатора, який впливає на настрій. Тому паста представляє собою досить ефективний засіб він поганого настрою та стресу.

За рахунок того, що паста має досить гарні властивості насичення організму, її досить часто застосовують саме під час дієтичного харчування. Навіть у тому випадку, якщо людина знаходиться на низькокалорійній дієті або намагається схуднути, кількість вуглеводів в раціоні повинна бути нормальною. Для цього варто надавати перевагу цільнозерновій пасті або тій, яка виготовлена із твердих сортів пшениці. Це пов’язано з тим, що в її складі знаходиться досить велика кількість клітковини та білку.

Якщо порівнювати пасту з іншими продуктами, у складі яких знаходиться велика кількість вуглеводів, то саме вона належить до категорії тих продуктів, які мають досить низький глікемічний індекс. У складі пасти знаходиться приблизно 70% складних вуглеводів, процес засвоєння яких відбувається досить повільно. Це призводить до того, що вони підвищують відчуття ситості на великий проміжок часу без підняття рівня цукру в крові. Це призводить до того, що відбувається контроль над виробленням в організмі інсуліну, який приймає досить активно участь під час перетворення глюкози. При такому захворюванні, як цукровий діабет, це досить важливо. Окремої уваги заслуговує паста для спортсменів, так як вона швидко дає відчуття насичення та надає гарний заряд енергії на певний проміжок часу.

Досить цікавий факт про те, що пасту полюбляють навіть відомі митці. Ще сам Джовані Бокаччо пригадував таку страву, як паста, у власному «Декамероні». На території Італії ще в 15 столітті з’явився окремий макаронний вид мистецтва. Саме тут аналогічно до того, як відбувається замішування пасти з соусом, між собою переплітаються італійська мова разом з іншими відомими мовами світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...