• Головна
  • Основні традиції грузинської кухні
Реклама
10:27, 1 липня

Основні традиції грузинської кухні

Реклама

Серед особливих різновидів мистецтва варто виділити особливо накритий святковий стіл у Грузії. Особливість жителів цієї країни полягає в тому, що вони завжди з пошаною відносяться до гостей та готові завжди по багатому накрити стіл не тільки для рідних, але й для друзів. При цьому всі сімейні свята саме у Грузії проходять весело, яскраво та смачно. Наш грузинський та італійський ресторан Київ пропонує насолодитися різноманітними стравами для того, щоб повністю поринути в атмосферу гостинності та культуру цієї країни.

Особливості становлення грузинської кухні

Досить велика кількість поціновувачів саме грузинської кухні знає про те, що страви Західної та Східної Грузії суттєво відрізняються між собою. В першу чергу це пов’язано з тим, що вони мають абсолютно різні корені. Саме корені грузинської кухні досить активно у свій час переплелися з традиціями Туреччини та безпосередньо Ірану. З давнього часу саме з цими країнами були певні точки дотику, особливо у питаннях кухні. Якщо брати до уваги саме Західну Грузію, то тут полюбляють домашню птицю та кукурудзяний хліб, а якщо ж звернутися до кухні Східної Грузії, то тут будуть їсти баранину та пшеничний хліб. Але звичайно є спільні характеристики, завдяки яким грузинську кухню можна впізнати в будь-якому куточку світу.

Які ключові традиції має грузинська кухня?

Розглядаючи саме грузинську кухню, варто звернути увагу на деякі традиції, за рахунок яких можна реалізувати цей процес.

1. Строге слідування традиціям та максимальна консервативність. Саме тут більша кількість рецептів приготування страв передається із покоління в покоління та має в собі багатовікову історію.

2. Велика любов до різноманітних спецій, за допомогою використання яких є бажання створювати досить пікантні та незвичні страви, які часто зустрічаються у Грузії. Якщо брати страви із м’яса, то в їх складі в обов’язковому порядку будуть різноманітні спеції та приправи.

3. У грузинській кухні досить активно застосовують сир. Серед широкого різноманіття великим попитом та популярністю користується саме сулугуні. Саме цей різновид сиру знаходиться у складі великої кількості грузинських страв. Також жодне застілля не може обходитися без цього молочного продукту.

4. Приготування великої кількості страв на відкритому вогні. У великій кількості грузинських ресторанів можна помітити, що всередині є великі печі-жаровні, які використовуються для приготування різних страв на вогні.

Саме ці традиції належать до категорії ключових, завдяки яким грузинська кухня відома власними стравами по всьому світові.

Застосування овочів при приготуванні страв грузинської кухні

Не дивлячись на те, що в грузинській кухні застосовується досить велика кількість різноманітних видів м’яса, не менш популярними є різноманітні овочі. На практиці можна знайти досить смачні та яскраві страви із овочів, які прийдуться до смаку навіть вегетаріанцям. Серед них особливої уваги заслуговують саме пхалі по грузинськи. Для приготування саме цієї закуски можуть застосовуватися різні види овочів, але найчастіше всього для них використовують шпинат та буряк, до яких додають зерна гранату та волоські горіхи. Якщо зробити асорті з різних овочів, то на тарілці можна побачити справжню радугу.

Серед не менш відомих страв із овочів варто виділити аджапсандалі. В класичний рецепт входить велика кількість овочів, яка спочатку обсмажується на сковорідці, а потім додатково протушковується. Серед обов’язкових овочів для цього рецепту варто виділити помідори, баклажани, часник, цибулю, болгарський перець та інші спеції та зелень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...