LifeStyle
11:26, 17 жовтня 2021 р.
Не тільки каша - що смачненького приготувати з гарбуза
LifeStyle
Жовтень - пора великих стиглих гарбузів. А з них можна приготувати безліч смачних страв.
Кожен сезон має свої фрукти та овочі, страви та смаколики. Один з характерних символів осені - це гарбуз. Для багатьох він асоціюється з чимось теплим, затишним та домашнім.
Тому сайт 6262.com.ua зібрав для вас п’ятірку цікавих та не надто складних страв з гарбуза, щоб і ви могли додати у свою осінь трохи смачного позитиву.
Солодкий печений гарбуз
Інгредієнти: гарбуз цілий чи половина, вершкове масло, цукор чи мед, ванілін, кориця - за смаком.
Мабуть, напростіший рецепт для гарбуза. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати на великі кубики чи прямокутники. Укласти шматки гарбуза на пергамент або деко, попередньо змащений вершковим маслом. За бажанням можна покласти між шматочками гарбуза ще кілька маленьких шматочків масла.
Посипати кожен шматок гарбуза цукром або змастити зверху медом, додати корицю та ванілін. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці 15-25 хвилин.
Його можна запікати ще з яблуками, з яких треба дістати серцевину, але залишити цілим дно.
Вівсяно-гарбузове печиво
Інгредієнти: 100 г гарбузового пюре, 200 г вівсяних пластівців, 60 мл олії, одне яйце, 130 г цукру, 150-170 г борошна, чайна ложка розпушувача, пів чайної ложки меленої кориці, пів чайної ложки меленого імбиру, щіпка солі.
Спочатку приготувати пюре. Для цього помити, почистити та порізати гарбуз на шматочки, варити його 15-20 хвилин, видалити зайву воду. Потім збити блендером чи потовкти.
Гарбузове пюре змішати з цукром, олією, корицею, імбиром, сіллю. Додати яйце, перемішати. Додати вівсяні пластівці, розпушувач і борошно, перемішати.
На деякий час залишити тісто, щоб вівсяні пластівці набрякли.
На пергамент, змащений маслом, викласти столовою ложкою печиво.
Відправити в розігріту до 100 градусів духовку на 20 хвилин.
Гарбузова запеканка
Інгредієнти: пів кіло гарбуза, 150 г яблук, два яйця, 150 г м’якого вершкового масла, 100 г манки, столова ложка цукру, щіпка ваніліну, сіль за смаком, щіпка соди або розпушувача.
Зробити гарбузове пюре. Як це робиться - можете прочитати у попередньому рецепті. Воно повинно бути не жидким.
Яблука помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
Яйця, цукор і сіль збити міксером чи блендером. Якщо хочете зробити запіканку менш калорійною, зменшіть кількість масла в 2-3 рази. Викласти в масу пюре, терті яблука, розпушувач, розм'якшене масло, манку, ванілін і все перемішайте. Додайте збиті яйця і вмішати їх в тісто.
Велику форму для випічки чи деко застелити пергаментомі змастити маслом. Викласти тісто. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і випікати запіканку від 30 хвилин до години.
Гарбуз по грецьки
Інгредієнти: 400 г гарбуза, зубчик часника, чайна ложка сушеного базиліку, столова ложка оливкової олії, 2 столових ложки води, сіль та мелений чорний перець за смаком.
Почистити гарбуз від шкірки та насіння, порізати його на кубики. Розігріти сковорідки з оливковою олією та підсмажити на ній гарбуз до рум’яної скоринки протягом 5-7 хвилин.
Додати в сковорідку сіль, перець, сушений базилік та томатну пасту. Часник вичавити й також додати. Перемішати, потім викласти у форму для запікання, вилити у форму воду. Накрити форму фольгою і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Куряче м’ясо запечене з гарбузом
Інгредієнти: 450 г гарбуза, 250 г курячого філе, 20 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, чайна ложка меду, 2 ст. ложки лимонного соку, чайна ложка сушеної петрушки, сіль та мелений чорний перець за смаком, олія.
Гарбуз вимити, очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками. Куряче філе вимити, обсушити паперовими рушниками, нарізати шматочками. Покласти все у миску. Вичавити туди зубчик часнику, додати лимонний сік і мед. Перемішати та залишити на 20 хвилин.
У сковороді нагріти олію. Викласти гарбуз і куряче філе і обсмажувати, постійно помішуючи, поки м'ясо не побіліє. Потім перекласти все в форму для запікання і поставити на 20-30 хвилин в духовку, нагріту до 180 градусів.
Розм'якшене вершкове масло змішати з вичавленим зубчиком часникуі сушеною петрушкою чи іншими травами. Таку заправку слід додавати до гарячої страви, яку вже поклали в тарілку.
Бажаємо вам смачної осені.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
10:39
20:30
Вчора
19:30
Вчора
Спецтема
Оголошення
00:00, 20 грудня 2024 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
00:00, 12 січня 2016 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
17:58, 26 грудня 2024 р.
live comments feed...
Коментарі