10:32, 30 грудня 2019 р.
5 цікавих салатів на Новий Рік
Ви вже підготували меню до Новорічної ночі? Що у цьому році буде на святковому столі?
Ми підібрали декілька цікавих рецептів салатів, які ви можете з легкістю приготувати дома і частувати гостей у святкову ніч.
Гранатовий браслет
Салат "Гранатовий браслет" - інгредієнти:
300 г курячого філе,
2 шт. граната,
2 шт. буряка,
2 шт. моркви,
3 шт. картоплі,
1 цибулина,
3 яйця,
70 г волоських горіхів,
200 г майонезу,
1 ст. ложка 9%-го оцту,
1 ч. ложка цукру,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Салат "Гранатовий браслет" - приготування:
Буряк, картоплю і яйця відвари до готовності. Потім все остуди, очисти і потри на крупній тертці по окремих тарілках.
Куряче філе відвари в підсоленій воді, остуди і поріж невеликими кубиками. За бажанням його ще можна трохи обсмажити в невеликій кількості олії.
Цибулю дрібно поріж і замаринуй на 15 хвилин, додавши сіль, цукор і оцет.
Моркву потри на дрібній тертці. Якщо вона занадто соковита, зціди зайвий сік, щоб салат не був дуже рідким і не потік.
Волоські горіхи трохи підсуши, очисти від шкірки і подрібни.
На середину широкого блюда постав склянку, щоби надати салату форму браслета. Далі слід викласти салат "Гранатовий браслет" навколо склянки шарами, посолити і поперчити кожен шар за смаком і змастивши тонкою сіточкою майонезу, в такій послідовності:
картопля,
буряк,
морква,
волоські горіхи,
куряче філе,
цибуля,
яйця,
куряче філе,
буряк.
Потім обережно дістань склянку, обмаж салат майонезом, а зверху всю поверхню прикрась зернами граната.
Блюдо затягни харчовою плівкою і постав у холодильник на 4-5 годин, щоб салат "Гранатовий браслет" гарненько просочився.
Салат з копченим лососем від Ектора Хименоса Браво
Якщо ви бажаєте чогось вишуканого, то пропонуємо вам подивитися на один з рецептів відомого шеф-повара Ектора Хіменоса Браво, котрий є незмінним ведучім передачі “Майстер Шеф”. Пропонуємо до уваги салат з копченим лососем.
Салат з копченим лососем, перепелиними яйцями та ікрою щуки від Ектора Хіменеса Браво, приправлений мусом з хрону з пряним буряком у вині - відмінна закуска на смачний стіл.
Інгредієнти (На 4 людини):
- Лосось копчений 200 г
- Ікра щуки 40 г
- Перепелині яйця 6 шт.
- Буряк 1 шт.
- Маш-салат 50 г
- Салат фрізе 50 г
- Листя кучерявої петрушки 4 гілочки
- Вершки (33%) 160 г
- Корінь хрону 140 г
- Червоне сухе вино 400 мл
- Кориця 1 паличка
- Аніс 1 зірочка
- Цукор 100 г
Як приготувати Салат з копченим лососем рецепт покроковий:
1) Очищаємо буряк, не розрізаючи, варимо годину в невеликій каструльці в вині з цукром, корицею і анісом. Коли вино випарується, підливати його, рідина повинна покривати овочі повністю. Охолоджуємо готовий буряк і нарізаємо слайсами. Склянкою з тоненького скла вирізаємо з неї кола невеликого діаметру.
2) Готуємо мус з хрону. Збиваємо корінь блендером до однорідності і пропускаємо через сито. Охолоджені вершки збиваємо до твердих піків. Силіконовою лопаткою з'єднуємо мелений хрін зі збитими вершками. Наповнюємо мусом кондитерський мішок.
3) Копчений лосось нарізаємо тоненькими слайсами і скручуємо в невеликі спіралі. Перепелині яйця відварюємо 5 хвилин в дуже солоній воді і різко охолоджуємо (так їх буде легше чистити). Розрізаємо на половинки.
4) За допомогою кондитерського мішка викладаємо на дно глибокої тарілки мус. На нього - перепелині яйця, копчений лосось, кружечки з буряка. Прикрашаємо салат зеленню, а на яйця викладаємо ікру щуки.
Мухомор
Якщо вам потрібно знайти салат без м’яса, то і тут ми вам можемо допомогти. Бо окрім класичного грецького салату існує ще багато чого цікавого.
«Мухомор» — яскравий вегетаріанський салат на Новий рік, який здатний прикрасити будь-який стіл.
Інгредієнти:
гриби консервовані (480 м);
кукурудза консервована і така ж квасоля;
пісний майонез;
корейська морква;
томати черрі (230 м);
сіль.
Для салату гриби промивають і дрібно нарізають. Консервовану квасолю обдають водою і відправляють в салат. Туди ж відправляють і кукурудзу. А ось моркву спочатку необхідно трохи віджати, щоб пішла зайва рідина, яка не потрібна для страви. Змішуємо компоненти і заправляємо майонезом.
Салат перекладаємо в глибоке блюдо, а по колу прикрашаємо його зеленню. В середині ж викладаємо розрізані на половинки томати черрі. На них майонезом малюємо білі цяточки. Ось і готова яскрава грибна галявина.
Ніжний фаршмак з сиром
"Форшмак – це закуска, яку часто готують для святкового столу. Хтось робить його з яблуком, хтось додає хліб, а хтось робить його просто з яйцем і цибулею. Я ж пропоную зовсім незвичайне поєднання, яке ви ще точно не куштували. Форшмак з сиром надзвичайно ніжний і обов'язково сподобається всім шанувальникам цієї страви", – розповідає відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти на 2 порції:
- 100 г філе слабосоленого оселедця;
- 30 г нежирного сиру;
- половина яйця, звареного вкруту;
- 20 г подрібненої цибулі;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- мелений перець за смаком.
Рецепт форшмаку з сиром:
1. З філе оселедця видалити найдрібніші кістки за допомогою пінцету. Подрібнити оселедець в блендері або порубати ножем. Головне не перетворити рибу в пасту, а просто дрібно її порубати.
2. Цибулю порізати дуже дрібно, яйце потерти на тертці. Змішати в невеликій мисці подрібнений оселедець, цибулю, сир і яйце. Добре перемішати, додати перець і заправити форшмак оливковою олією.
Фруктовий салат
Щоб підсластити стіл і життя, пропонуємо вам рецепт легкого фруктового салату.
Інгредієнти:
два яблука;
мед (дві ст. л.);
два банана;
парочка апельсин і мандарин;
виноград (230 м);
лимон.
Всі фрукти миємо та очищаємо від шкірки. Далі приступаємо до приготування заправки для страви. Мед необхідно змішати з соком лайма або лимона, після чого розмішати до однорідного стану. Далі беремо гарну салатницю, складаємо в неї виноградні ягідки, порізані скибочками фрукти, часточки мандаринів. Компоненти перемішуємо і заправляємо медовою масою.
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
09:30
Вчора
Спецтема
Оголошення
00:00, 20 грудня
17:58, Вчора
17:58, Вчора
17:58, Вчора
00:00, 12 січня 2016 р.
live comments feed...
Коментарі