Масляний тиждень: смачні рецепти млинців для будь-якої господині

Фото ілюстративне з сайту "Еспресо.TV"

Масляна — чудовий час для смачних млинців.

Ми підготували для вас кілька рецептів, які будуть ідеальними для цього святкового періоду. Неважливо, чи ви досвідчена господиня, чи новачок у приготуванні млинців — ці рецепти гарантовано вам вдасться з першого разу.

Рецепт млинців

Інгредієнти:

  • окріп — 1 склянка
  • молоко — 1 склянка
  • борошно — 1 склянка
  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 2 ст. л.
  • сіль — щіпка
  • рослинна олія — 2 ст. л.

Приготування:

  1. У глибоку миску розбийте яйця і збийте їх із цукром та сіллю до густої піни.
  2. Додайте склянку окропу, продовжуйте збивати на невеликій швидкості, поки маса не збільшиться в об'ємі.
  3. Додайте склянку холодного молока та збивайте ще кілька хвилин.
  4. Вмішайте просіяне борошно, добре перемішайте.
  5. В кінці додайте рослинну олію. Залиште тісто на 10 хвилин, щоб інгредієнти добре перемішалися.
  6. Розігрійте сковороду з олією і випікайте млинці, розподіляючи тісто рівномірно по всій поверхні сковороди. Переверніть млинець, коли він підрум'яниться по краях. Обсмажуйте з іншого боку ще 1-2 хвилини.
Рецепт млинців

Інгредієнти:

  • молоко — 1 літр
  • цукор — 2 ст. л.
  • сіль — 0,5 ч. л.
  • рослинна олія — 3 ст. л.
  • яйця — 3 шт.
  • газована мінеральна вода — 100 мл
  • борошно — 2,5 склянки

Приготування:

  1. Збиваємо в глибокій мисці молоко, яйця, цукор, сіль і рослинну олію.
  2. Додаємо мінеральну воду, що дасть тесту ефект розпушення.
  3. Поступово вводимо борошно, постійно помішуючи, щоб не утворювалися грудочки. Тісто має бути по консистенції, як рідка сметана.
  4. Дайте тісту постояти близько 30 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду, змастіть її олією і випікайте млинці. Переверніть їх після того, як краї підрум'янюються, і смажте з іншого боку.
Рецепт млинців

Інгредієнти:

  • вода — 2 склянки
  • рослинна олія — 2 ст. л.
  • яйце — 1 шт.
  • цукор — 1 ст. л.
  • борошно — 1-2 склянки
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Розітріть яйце з цукром та сіллю. Додайте склянку теплої води та поступово всипайте борошно. Збивайте до консистенції густої сметани без грудочок.
  2. Додайте решту води та ретельно перемішайте. Залиште тісто на 30 хвилин.
  3. Розігрійте суху сковороду та обсмажуйте млинці з обох боків по 1-2 хвилини.
  4. Подавайте з начинкою на ваш вибір, не забувши про сметану!

Насолоджуйтеся святом млинців і приготуйте ці смачні страви для своєї родини!

Читайте також: Масляна чи Масниця: Традиції святкування та їх зміни