Сезон консервації огірків і помідорів у розпалі, і цей час — чудова можливість не тільки зберегти смак літа, але й забезпечити себе і своїх рідних закрутками на зиму.
Закрутки - незамінна страва будь-якого столу. Домашня консервація — це не просто спосіб зберегти продукти з літа, а й можливість насолоджуватися справжнім смаком природи в будь-який час року.
Помідори та огірки є одними з найпопулярніших овочів для закруток. Саме тому пропонуємо вам кілька рецептів консервації:
ПОМІДОРИ:
Для консервації найкраще обирати не сильно червоні помідори.
У банки додаємо спеції:
- Корінь хрону;
- Часник;
- Солодкий перець;
- Гіркий перець;
- Кріп.
Далі заливаємо помідори окропом і залишаємо охолонути. Після цього воду зливаємо, кип'ятимо її і додаємо на 1 літр води 1 столову ложку солі та 2 ложки цукру. Оцет (100 грамів на 3 літрову банку) вливаємо прямо в банку.
Заливаємо розсолом і закатуємо.
ОГІРКИ:
Спеції для огірків:
- Корінь і листя хрону;
- Листя вишні та смородини;
- Кріп, солодкий і гіркий перець;
- Часник.
Огірки викладаємо в банки та заливаємо розсолом (на 1 літр води — 2 столові ложки солі). Залишаємо на три дні для бродіння.
Після цього зливаємо розсіл, кип'ятимо його та знову заливаємо огірки, після чого закатуємо.
Ще один варіант маринованих огірків:
Для цього рецепту вам знадобляться огірки середнього розміру.
У банки кладемо листя вишні, чорної смородини, кріп, часник, і, за бажанням, шматочок червоного перцю для пікантності.
Огірки попередньо можна замочити в холодній воді на 2-3 години для більшої хрусткості.
Після цього викладаємо їх у банки, заливаємо окропом, витримуємо 15 хвилин, зливаємо воду.
Потім готуємо розсіл: на 1 літр води — 1,5 столових ложки солі, 1 ложка цукру, 70 мл оцту. Заливаємо розсіл у банки та закатуємо.
Ці рецепти допоможуть вам насолоджуватися смачними овочами всю зиму.
Нагадаймо, журналісти 0372.ua вирушили на ринок, щоб дізнатися, які ціни чекають на чернівчан цього сезону.
Погляньте на фото, щоб дізнатися більше про ціни та пропозиції від чернівецьких продавців.