Сьогодні у світі святкують День закоханих, тож маєте зайвий привід порадувати своїх близьких та рідних чимось смачненьким.
День закоханих 14 лютого - неофіційне та невизнане багатьма свято. Однак це не заважає іншій половині населення до нього готуватися та щось планувати.
Отже, на випадок, якщо ви ще не придумали програму для спільного вечора з коханими та близькими, пропонуємо підказку: вечеря з кількома легкими стравами під улюблену музику. А швидкі та легкі страви ми для вас підібрали.
Канапе "ніжні"
Інгредієнти: 150 г шинки, 200 г сиру, баночка оливок.
Шинку нарізати тонкими стрічками. Сир нарізати кубиками. У маслин злити рідину. На зубочистку наколоти шматочок сиру, згорнуту в рулетик стрічку шинки і оливку.
Шоколадна панакота
Інгредієнти: пів склянки вершків, пів склянки молока, три чайні ложки цукрової пудри, 60 г чорного шоколаду, три чверті чайної ложки желатину, столова ложка окропу, полуниця чи інші свіжі ягоди - для прикраси.
Змасти маслом дві силіконові формочки ємністю по пів склянки. Поклади формочки на деко.
У маленькій каструлі змішати вершки, молоко, шоколад і цукрову пудру. Підігрівати на малому вогні до однорідної маси, не доводячи до кипіння.
В мисці виделкою збити желатин з окропом до розчинення. Остудити, змішати з вершковою масою.
Готову суміш викласти у формочки. Охолоджувати накритими три години або залиши на всю ніч. Перед подаванням готову панакоту обережно переклади з на тарілку, прикрасити полуницею чи ягодами.
Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)
Безалкогольна Піна Колада
Інгредієнти: банка консервованих ананасів, 500 мл кокосового молока, 200 мл сиропу з ароматом піна колада, кокосова стружка.
З банки ананасів злити весь сік в окрему склянку. Порізати ананас на дрібні шматочки, подрібнити їх у блендері чи міксером. Додайте туди ж злитий сік.
Влити в чашу блендера сироп "Піна колада" й кокосове молоко. Збити інгредієнти до однорідної маси. У келихах прикрасити напій кокосовою стружкою.
Салат з карамелізованими горіхами
Для тих, у кого немає алергії на мед.
Інгредієнти: пучок руколи, 70 г твердого сиру, 100 г волоських горіхів, чайна ложка меду, дві чайних ложки теплої води, столова ложка лимонного соку, столова ложка оливкової олії, дрібка солі.
Розкласти на тарілку помиту й висушену руколу. Змішати лимонний сік, сіль та оливкову олію. Полити руколу заправкою і злегка перемішати.
Змішати мед і теплу воду. Вилити рідину на холодну сковорідку, додати горіхи і поставити на вогонь. Постійно перемішувати горіхи. Від нагрівання вода буде випаровуватися, а мед покриватиме горіхи. Як тільки води не стане, відразу зняти сковорідку з вогню і викласти горіхи поверх руколи. Дрібними кубиками наріжте сир та посипте зверху салат.
Куряче філе, тушковане у вершково-лимонному соусі
Інгредієнти: два курячих філе, дві невеликих ріпчастих цибулини, сім зубчиків часнику, вершки жирністю 15% - 200 мл, пів лимона, кілька гілочок свіжої петрушки, вершкове масло - 40 г, столова ложка олії, пів чайної ложки мускатного горіха, сіль та чорний перець за смаком.
Куряче філе промити та обсушити. На кожному філе зробити ножем косі надрізи, що перетинаються, у вигляді сітки. Філе посолити, поперчити з обох боків.
Два зубчики часнику в лушпинні розчавити ножем. У сковороді розігріти олію, додати половину вершкове масло. Потім викласти в сковороду куряче філе, часник залишити. На сильному вогні обсмажити філе до підрум'янювання кілька хвилин. Перевернути філа на інший бік і стільки ж обсмажувати.
Цибулю очистити і нарізати кубиками. Часник, що залишився, очистити і подрібнити ножем. Вичавити сік з лимона.
У звільнену сковороду додати вершкове масло, що залишилося, розігріти. Викласти в сковороду цибулю і обсмажити на вогні трохи нижче від середнього приблизно 7-10 хвилин, до м'якості. Додати часник і обсмажувати ще хвилину. Вилити туди 100 мл води, вершки та лимонний сік, висипати нашинковану петрушку, мускатний горіх та сіль. Перемішати і готувати на невеличкому вогні дві хвилини. Викласти в цей соус обсмажене філе. Накрити сковороду кришкою і тушкувати її вміст на невеликому вогні 15 хвилин, іноді поливаючи курку зверху соусом.