В Україні затвердили єдиний дизайн інтерʼєру харчоблоків у школах і представили перші візуалізації. Це все показано та пояснено в посібнику Міністерства розвитку громад та територій.
У посібнико детально розписане зонування самої кухні, технологічний процес приготування та зберігання харчів, а також надані приклади самих їдалень для дітей.
Згідно з посібником, обідню залу рекомендують облаштовувати мінімалістичними меблями, дотримуватися світлих відтінків, а також натуральних матеріалів. У їдальні обовʼязково мають бути електричні прилади для знищення комах. А вікна, оснащені антимоскітними сітками, відчинятимуться тільки на провітрювання.
Біля входу в обідню залу облаштовуватимуть рукомийники, диспенсери з рідким милом та антисептики.